Naik sahaja semester baru pasti ramai yang tidak sabar untuk ke kelas berjumpa rakan-rakan juga pensyarah setelah bercuti panjang. Penampilan pada hari pertama ke bilik kuliah juga perlu diambil kira agar anda berasa lebih yakin dan fresh. Di sini kami kongsikan sedikit tip berguna buat si dara semua.

 

Pemilihan kombinasi warna  dan jenis pakaian yang betul penting agar anda tidak dilihat pelik oleh rakan-rakan. Perlu diingat, pakaian cantik tidak semestinya daripada jenama-jenama mahal, tetapi bagaimana anda menggayakannya yang akan menampakkan ia lebih istimewa.  

 

Fesyen pakaian longgar seperti kardigan kimono jika dipadankan dengan seluar palazzo dilihat sangat sesuai juga mampu memberi keselesaan kepada anda. Gabungan warna-warna seperti cream dan pelbagai gabungan bertona merah mampu menampilkan gaya edgy dan agak luar biasa kepada si pemakai.

 

Selain itu, kombinasi warna lembut dan feminin dapat membantu anda dalam menampilkan imej lebih sopan sebagai wanita muslimah. Apa yang penting pastikan anda selesa untuk menyerap semua ilmu yang disampaikan di dewan kuliah. Bukan asyik nak bergaya sahaja ya. -drc